22-feb-2018 : Gino Monopoli Kampioen Van Limburg!

Afgelopen weekend vonden in Roermond weer de Limburgse Kampioenschappen Badminton voor de jeugd plaats. Helaas kwamen er niet zo veel Trilanezen in actie als we jarenlang gewend waren, maar de spelers die er wel speelden, toonden ook daadwerkelijk hun kwaliteiten. Gino Monopoli won onder 11 jaar het enkelspel oppermachtig. De grote favoriet, geheel terecht gezien zijn ontwikkeling, was gretig en stond dan ook geen set af aan zijn tegenstanders. Gino stond ook al in de dubbelfinale onder 13 jaar met zijn partner. Echter, daarin waren clubgenoten Noah Ritzen en Jordan Jongboom duidelijk te sterk. Noah en Jordan zorgden daarmee voor de tweede Limburgse titel voor BC Trilan.

Er viel voor BC Trilan nog meer te genieten in de klasse onder 13 jaar. In het gemengd dubbel verloren Jordan en Jeslyn Jongboom de halve finale van een sterk koppel. Datzelfde koppel versloeg Noah en Demi Hoeppertz ook in de finale na een zenuwslopende driesetter. Dus hier een mooie tweede plaats. Hetzelfde verhaal gold voor het enkelspel bij de mannen, maar dan omgedraaid. Noah ging in de halve finale strijdend met krachtig spel ten onder tegen de uiteindelijke terechte winnaar. Een winnaar die in de finale ook Jordan de voet dwars zette. Maar ook Jordan haalde zijn tweede plaats met zeer volwassen spel.

Onder 15 jaar speelden Jort Holka, Nick Peulen, Jill Konen en Ilana Niels mee. Op de eindranking viel hier alleen een halve finale voor Jort en Nick te noteren, maar ook deze spelers lieten zien de afgelopen maanden een flinke groei te hebben gemaakt. Vooral met veel plezier en inzet blijven trainen! Beau Ritzen speelde vanwege ziekte alleen het gemengd dubbel onder 19 jaar met Denis Peters, ze bleven helaas samen in de poulefase steken. Denis haalde wel met zijn partner de tweede plaats in het mannendubbel onder 19 jaar. Ook hiervoor proficiat!

Ondanks het geringe aantal spelers, mochten coaches Shairone Soliana en Andy Cremers toch voorzichtig tevreden zijn met de oogst en het getoonde spel. Achter de schermen gaan we weer verder met onze plannen en de spelers hebben nog genoeg toernooien voor de boeg, bijvoorbeeld de Trilan Clubkampioenschappen op zondag 11 maart!

Visit fbetting.co.uk Betfair Review