07-mei-2017: BC Trilan Tournament 2017 Een Groot Succes!

In het weekend van 22 en 23 april jongstleden werd weer het jaarlijkse BC Tilan Tournament gespeeld. Voor het eerst in onze nieuwe thuishal, sporthal Ter Waerden. Dit jaar was er ook een nieuwe opzet van het toernooi. Voor het eerst werden alle mannen- en vrouwendubbels op zaterdag afgespeeld. Alle gemengddubbels stonden voor zondag op het programma en de enkelspelen werden verdeeld over beide dagen. Met ruim honderd spelers kunnen we spreken van een geslaagd toernooi. Tevens werd er ook weer gestreden in de hoogste klasse, categorie 1. Een categorie die voorgaande jaren ontbrak tijdens het toernooi.

De herenenkel 1 werd gespeeld in een poule van vijf. Een sterk deelnemersveld met veel mooie wedstrijden. Uiteindelijk was het Leon Nottelman die al zijn partijen wist te winnen en hiermee nummer twee, Nico Hermans, voorbleef. Bij de dames was het Rachelle Haan die in de finale te sterk was voor Milou Meuffels. Het mannendubbel, gespeeld in een poule van vier, werd gewonnen door Cochise van Herk en Leon Nottelman. Tweede werden Frank Vermeesch en Nico Hermans. Het vrouwendubbel werd gewonnen door Rachelle Haan en Wendy Slaats. Zij waren, eveneens in een poule van vier de sterkste. Tweede plaats was er voor Macey Hanssen en Rachelle Lemmens. Het gemengddubbel werd gewonnen door Elcke Vievermans en Nico Hermans. Zij waren in de finale te sterk voor Cochise van Herk en Wendy Slaats.

Het mannenenkel 4 kende ook een zeer sterk deelnemersveld. Good Old Jovi Nieman kende een zeer goed toernooi. In de finale trof hij Martijn Ploum, die op weg naar de finale al een aantal zware partijen in de benen had. Het werd een mooie finale, met lange rally’s en veel mooie punten. Uiteindelijk was het Martijn die met twee keer 21-19 de sterkste was. Jovi stond daarnaast ook nog in de finale van het gemengddubbel categorie 4. Deze wist hij met partner Nikki van den Hombergh, niet te winnen van Ivo Rouwhorst en Bianca Meijer. Wel wist hij, samen met Jorn Corvers, het mannendubbel categorie 4 te winnen. In een spannende finale partij werd er gewonnen van Jordy Berben en Jan Hansen. Het vrouwenenkel werd gewonnen door Nathalie Cremers. Zij won in een bloedstollende wedstrijd met 22-20 in de derde set van Mara Schrijnewerkers. Nathalie was ook succesvol in het vrouwendubbel. Samen met Lotte Janssen wist zij de finale te winnen van het verrassende duo Mirella Haartmans en Eline Ament.

In categorie 6 zegevierde Shairone Soliana in het mannenenkel. Hij won in de finale van Ruben Smits. Bij de dames was het Rachel Reuten die in de finale te sterk was voor Nikki Pobezin. Het mannendubbel werd gewonnen door Luc Dircks en Bjorn Hendrix. Zij wonnen in de finale in drie sets van Abel van Beek en Bjorn Stammen. Het vrouwendubbel werd gewonnen door Wendy Haan en Dunja Winands. Zij waren in een poule van vijf oppermachtig en wisten al hun partijen te winnen. Maud Overtoom en Veerle Wetzels behaalde de tweede plaats. Wendy werd ook nog tweede in de gemengddubbel, samen met Mike Mesicek. In de finale waren Thomas Fransen en Eline Ament te sterk.

Het mannenenkel categorie 8 werd gewonnen door Mark van der Spoel. Na winst in de poulewedstrijden won hij in de finale van Chris Wachelder. Het mannendubbel werd gewonnen door Reinier Overtoom en Mark van der Spoel. Zij wonnen in de poule al hun wedstrijden. De tweede plek was voor Chris Wachelder en Roger Vos. Het vrouwendubbel werd gewonnen door Eline Smeets en Suzan Vermeere. Zij waren te sterk voor Alice Backbier en Cynthia Hanssen. Het gemengddubbel werd gewonnen door Koen Leenders en Sam Schurgers, zij wonnen in de poule al hun wedstrijden. De tweede plaats was voor Ron Hermse en Fenna Lahaije.

De toernooileiding bedankt iedereen die geholpen heeft om het toernooi tot een succes te maken. Organisatie, wedstrijdleiding, spelers en speelsters, café Bei D’r Joep. Bedankt AllRackets voor de verzorging van de stand. Bedankt Fysio&Fit voor de goede verzorging gedurende het toernooi. Graag zien we jullie allemaal weer terug volgend jaar bij de vijftiende editie van het BC Trilan Tournament.

Visit fbetting.co.uk Betfair Review